Kerkenes Ana Sayfa
<<
Önceki Sayfa
Sonraki Sayfa
>>
İçerik Sayfasına Dönüş
Ön Raporlar English Version 
TEŞEKKÜRLER
 



David Stronach'ın yürüttüğü, Kesme Taş Yapı'daki kazı çalışması, beş yıl süren ortak bir araştırma programının son kısmını oluşturmuştur. David, sonuçların yayınlanması başta olmak üzere, Proje'nin diğer çalışmalarında yer almaya devam edecektir. Geçtiğimiz sezonun başarısını, Kerkenes Projesi'nin destekçileri ve dostlarına borçluyuz. 2003 yılında Proje, Araştırma Tasarımının daha yoğun bir kazı programına odaklandığı, yeni bir döneme girmiştir. Ortaya çıkarılan Eski Frig dilindeki yazıtlar ve kabartmalar dahil sezonun sonuçları, bu yeni programın uygulanmasının yerinde bir karar olduğunu göstermektedir.


Desteklerinin sıcaklığından ötürü başta Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü olmak üzere, hevesli çalışmaları ve dostlukları nedeniyle temsilcilerimiz Ankara'daki Genel Müdürlük'ten Songül Erbay ve Eskişehir Müzesi'nden Mehmet Katkat ile Yozgat Müze Müdürü Erol Özen ve yardımcısı Hasan Şenyurt'a teşekkür borçluyuz. Ayrıca Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Sarıkaya, Sorgun Kaymakamı Mustafa Dündar ve Sorgun Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçarslan'a bu vesile ile teşekkür etmek isteriz. Yozgat İli Köy Hizmetleri Müdürü Muharrem Şengül, TEDAŞ Müdürü Osman Avcı ve Türk Telekom Müdürü Muttalip Efe ise araştırmanın yolunda gitmesini sağlayan desteklerini esirgememişlerdir. Bu yerel desteğin en güzel örneği, TEDAŞ tarafından ödünç verilen sepetli bir araç sayesinde merkez alandaki kazıların yüksek kottan fotoğraflanmasının sağlanması olmuştur.

Kerkenes Projesi, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (AİAE) tarafından resmen desteklenmekte olup, çalışmalar ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nce sağlanan Proje Ofisi'nden yürütülmektedir. Yibitaş Lafarge, ODTÜ Geliştirme Vakfı aracılığıyla sağladığı sürekli desteğini artık Lafarge Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla sürdürmektedir. ODTÜ Bilgi İşlem Merkezi teknik destek ve Kerkenes web-sayfası için alan sağlamaktadır. AİAE tarafından sağlanan diğer bir kaynak ise yayınların hazırlanmasında kullanılmaktadır. Şehir merkezindeki bir megaron ve ilişkili yapılarda yürütülen yeni kazılar ile direnç yöntemiyle yürütülen yüzey araştırmasının genişletilmesi Loeb Classical Library Foundation tarafından verilen bir kaynak ile finanse edilmiştir. Kapadokya Kapısı'nın anıtsal mimarisinin kazılarak ortaya çıkarılması ve korunması için yürütülen çalışmaların giderleri Rolex Award for Enterprise tarafından, Saray Yapı Grubu'nda yürütülen kazıların giderleri ise Charlotte Bonham-Carter Trust, Joukowsky Family Foundation, John Kelly Consulting Inc., Silk Road Foundation Saratoga - California, Bayan Linda Noe Laine, Dr. Norman Solhkhah, University of California at Berkeley, Stahl Endowment Fund of the UC at Berkeley ve diğer bazı isimsiz destekçiler tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca bu yıl Cornell University Malcolm and Carolyn Wiener Laboratory for Aegean and Near Eastern Dendrochronology'de incelemek üzere Kerkenes'den kömürleşmiş yeni ahşap örnekleri alan Prof. Peter Kuniholm ile ekibine de teşekkür borçluyuz. GEOSCAN, ESRI, ERDAS ve İşlem GIS yazılım desteği sağlamaktadır. GIS çalışmaları konusunda sağlanan başarıda ise, University at Buffalo bünyesindeki Social Systems GIS Laboratory ile yürütülen ortak çalışmaların katkısı büyüktür. Devam eden yayın programımız ile projenin diğer safhalarına destek sağlayanlar arasında Anglo Turkish Society, Artı Sistem, Bell Helicopter-Textron, Datasel, Ertem A.Ş., KavMar, MESA, MNG Holding, ODTÜ Yayıncılık, Sokkia-Seza, Romar ve Yenigün A.Ş. sayılabilir. Araştırma evinin bakım ve iyileştirilmesi ise Yibitaş Yozgat Çimento, Sorgun Belediyesi, Onduline ve ODE'nin katkıları ile mümkün olmuştur.

Kuşkusuz bu raporda ana hatları ile sunulan sonuçlar için en büyük teşekkürü, çalışmalarımıza katılan köy sakinleri ile birlikte Kerkenes araştırma ekibinin azim ve şevkine borçluyuz. Köy sakinlerinin web-sitesi www.sahmuratli.com adresinde ziyaret edilebilir. Proje sponsorları ve ekip üyelerinin tam bir listesi ise aşağıdaki adresteki web-sitemizde yer almaktadır:

http://www.metu.edu.tr/home/wwwkerk/

 
 
Kerkenes Ana Sayfa
<<
Önceki Sayfa
Sonraki Sayfa
>>
İçerik Sayfasına Dönüş
Ön Raporlar English Version