Icerik Kerkenes Haberler 99Kerkenes News 99Kerkenes Haberler 99 Kerkenes
Haberler
1999 
Sayfa 2
- -

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 


KERKENES HABERLER 99

1999 yili Kerkenes arazi çalismasinda ortaya çikan firsatlari degerlendirerek, yalnizca bu dag üzerinde yer alan Demir Çagi sehri hakkindaki mevcut bilgilerimizi genisletmekle kalmadik, ayni zamanda bazi güzel sürprizlerle de karsilastik. T.C. Kültür Bakanligi Anitlar ve Müzeler Genel Müdürlügü, Yozgat Müzesi Müdürü Musa Özcan'a sitte yer alan anitlarda yürütülecek temizlik çalismalari, Kerkenes Proje Baskani Geoffrey Summers'a da yüzey arastirmasi çalismalari için izin verdi. Yalnizca sitteki anitlarda yürütülen temizlik çalismalarini denetlemekle kalmayarak projenin tümüne büyük bir özveri ile katkida bulunan Kültür Bakanligi temsilcimiz Eskisehir Müzesi'nden Dursun Çaglar'a bu vesile ile yürekten tesekkürlerimizi sunuyoruz; kendisi ile çalismak bizler için güzel bir firsat oldu. Diger yandan basta Yozgat Vali Vekili Mahmut Kiliçdogan; Yozgat Il Kültür Müdürü Selime Dogan; Kültür Merkezi Müdürü Mustafa Erdogan; Yozgat Köy Isleri Müdürü Vahap Özkul; Sorgun Kaymakami Mustafa Dündar ve Yozgat, Sorgun ve Dedefakili Belediye Baskanlari Mehmet Erdemir, Yilmaz Kiliçarslan ve Mustafa Özyalçin olmak üzere yerel yöneticiler de hem arastirma çalismalarina hem de 11 Agustos'ta gerçeklesen tam günes tutulmasi sebebiyle düzenlenen senlige önemli katkilarda bulundular.

Heyecan verici baska bir gelisme ise California Berkeley Üniversitesi'nden David Stronach baskanliginda bir ekibin çalismalara katilmasi oldu. Yeni Proje arazi aracimiz, çalismalarimizda büyük kolaylik sagladi. Kerkenes Projesi, resmi olarak Ankara Ingiliz Arkeoloji Enstitüsü'nün desteginde yürütülmektedir. Bu vesile ile, bize her konuda destek olan Enstitü Müdürü Roger Matthews ile sekreterler Gülgün Kazan ve Gina Coulthard'a tesekkürlerimizi sunmak istiyoruz. ODTÜ Mimarlik Fakültesi ise yeni binasinda projeye bir oda tahsis etmistir.

büyük resim için tiklayin




 

Sekil 1: "Kapadokya Kapisi" nin batisindaki egimli tas yüzey. Kuru duvar teknigiyle yapilmis duvarin yüzeyini olusturan büyük taslarin arasi özenle küçük taslarla doldurulmustur.

büyük resim için tiklayin

 

Katilimcilar

-  

1

-  

2

-  

3

-  

4

-  

5

-  

6

Sponsorlar

btbn1.jpg (759 bytes)Icerikbtbn3.jpg (1123 bytes)Kerkenes Ana Sayfabtbn5t.jpg (5097 bytes)Kerkenes Haberler Icerikbtbn7.jpg (1110 bytes)Sayfa 2btbn9.jpg (773 bytes)