Kerkenes Haberler 99Kerkenes News 99Kerkenes Haberler 99

Sponsorlara Gözat Sayfa 1

Herodot'un anlattığına göre Medlerle Lidyalilar arasında beş yıldır süregelen savaş günün aniden geceye dönmesiyle sona erer. M.Ö. 28 Mayıs 585 gününde gerçekleşen bu olay daha sonralari "Güneş Tutulması Savaşı" diye de anılacaktır.

Herodot'a göre güneş tutulması Iyonyalı Thales tarafından tahmin edilmiş ve iki imparatorluk arasında barış yapılması gerektiğini gösteren bir işaret olarak kabul edilmiştir. Kerkenes Dağı üzerinde yer alan Demir Çağı Kentinin büyük olasılıkla Medlerin Lidyalilar ile süregelen savaşlarını yönettikleri ve imparatorluklarının batısını kontrol etmek amacıyla kullandıkları eski Pteria şehri olduğu düşünülmektedir. Hem savaş hem de güneş tutulması kentten izlenebiliyor olmalıydı. Savas sonrasında imzalanan uluslararasi antlaşma iki imparatorluğun sınırını Kızılırmak olarak belirliyordu. Bu antlaşma iki kraliyet ailesinin üyeleri arasinda gerçeklesen evliliklerle sağlamlastırıldı.

 

 

 


Sayfa 1
Kerkenes
Haberler

Sayfa 2
Şehirde Yürütülen

Yüzey Arastırması
Çalışmaları

Sayfa 3
Kamu Yapılarında Yürütülen Temizlik Çalişmaları


Sayfa 4
Jeomorfolojk Araştırma Çalışmaları

Sayfa 5
Güneş Tutulması

Sayfa 6
Konum

- -
-  

1

-  

2

-  

3

-  

4

-  

5

-  

6

btbn1.jpg (759 bytes)btbn2b.jpg (5256 bytes)btbn3.jpg (1123 bytes)Kerkenes Ana Sayfabtbn5t.jpg (5097 bytes)Kerkenes Haberler Icerikbtbn7.jpg (1110 bytes)Sayfa 1btbn9.jpg (773 bytes)